Over mij  

Ik ben Anneke Klunder (1954) en al meer dan 40 jaar begeleid ik mensen: kinderen met een verstandelijke beperking, mensen met autisme, ouders met opvoedingsvragen, mensen met levens- en zingevingsvragen, mensen met verschillende religieuze achtergronden.
Zo ben ik in aanraking gekomen met heel verschillende mensen en leefwerelden, in onderwijs, in de gehandicaptenzorg, in mijn dagelijkse leven en in mijn psychosynthesepraktijk. Ik heb geleerd dat niemand meer is dan een ander, dat ieder zijn eigen levenspad bewandelt met vallen en opstaan en dat ieder zijn kwaliteiten heeft.

Het kan helend zijn als iemand echt naar je levensvragen luistert, zonder oordeel. Dat heb ik zelf ervaren.
In de 5 jarige opleiding psychosynthese heb ik dit ook mogen ervaren, In de bewustwordingsweg die ik ga heb ik leren kijken naar mezelf en anderen. Ik heb een stille plek in mezelf ontdekt, mijn centrum. En ik heb geleerd om van daaruit op een liefdevolle manier te kijken. Vanuit dit centrum kan ik ook meer sturing geven aan mijn leven. Waardering van buiten, van anderen, heeft plaatsgemaakt voor het meer waarderen van mezelf.
Daardoor ben ik mijn kwaliteiten meer gaan zien. Dat geeft me vreugde en vertrouwen in het leven.
Vanuit deze bewustwording is het verlangen ontstaan om andere mensen vanuit psychosynthese te begeleiden. Daarom ben ik in 2010 met mijn psychosynthesepraktijk gestart.

Ik begeleid jou ook graag op jouw weg als je meer zicht wilt krijgen op jezelf.
Ik ben een warm mens met enthousiasme. Ik heb respect voor het anders-zijn van ieder mens. Ik kan goed luisteren en met de nodige humor en relativering houd ik het ook licht.

Zelf put ik steeds weer nieuwe energie en inspiratie uit muziek, zingen, de natuur, religieuze teksten, sacrale dans en meditatie. Door te putten uit deze bronnen, kan ik steeds weer opnieuw mijn hart openen voor mezelf en anderen.

Naast individuele begeleiding geef ik workshops op het gebied van meditatie en dans.
Ik heb ervaring in het geven van groepstrainingen.
 
Spreekt het je aan? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
 

Psychosynthesepraktijk De Klaproos I Rijsweerdsweg 3; 7412 WE Deventer I deklaproos@kpnmail.nl I 06-20665443

 


 


 


 


 


 

Psychosynthesepraktijk 
De Klaproos